Látogató számláló

0
0
7
8
4
0
6

Így is lehet horgászni

Ezt a rovatot arra szánjuk, hogy jó példát mutasson horgásztársainknak.

 

Az utóbbi időben az egyesületünk tagjainak körében egyre jobban terjed a sporthorgászat szelleme a CATCH & RELEASE (C&R) fogd meg és engedd vissza. Egyre többen látják be és vallják azt, hogy a sporthorgászat nem élelemszerző tevékenység, hanem kikapcsolódás, szórakozás illetve a szabadidő kellemes eltöltésének  egyik módja. Természetesen semmi kivetnivaló nincs abban, hogy a horgász elviszi a halat, ha az a saját illetve a család konyhájára kerül. Azt viszont mélységesen elítéljük, amikor az elvitt halat a kocsmában sörre cserélik, vagy különböző bartel ügyletek tárgyát képezik, esetleg eladják.

Még egy rövid észrevétel: Az ember úgy indul el azon az úton, mely a sporthorgászathoz vezet, ha a vízparton eltöltött időben nem csak arra gondol, hogy még x darab halat kell elvinnem, hogy meglegyen az éves kvótám, illetve kifogjam az engedélyem árát, hanem arra, hogy az esetleges eredménytelen nap után is elmondhassa azt, hogy itt jól éreztem magam.

Az alábbiakban néhány képpel és névvel  illusztráljuk a tavainkon egyre jobban elterjedő sporthorgászatot:

Hudák Tamás       Pető Attila

Fehér Olivér       Fehér Olivér
 

Pető Attila       Farsang Szilveszter

 

Barta Samu       Bencédi József

 

Reméljük, hogy egyre többen fogják a fent felsoroltak példáját követni.

Ha van képetek és tudomásotok hasonló sporthorgász  tagjainkról, akkor küldjétek el nekem és ők is bekerülnek a rovatunkba.

A rovatot szerkeszti: Guoth Tibor - titkár

                                 Tóth Lajos - EB elnök (t.lajos54@t-online.hu)

 

Honlap készítés